Ανακοινώθηκαν και σήμερα από τον ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Δυστυχώς σημειώνεται αύξηση των κρουσμάτων. Κανένας νέος νεκρός.

Διψήφιος παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, μέχρι σήμερα στις 15.00 το μεσημέρι είχαν καταγραφεί 22 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 22. Οσ υνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3343 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11(72.7% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η εξής: (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 3343 κρουσμάτων, 745 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1861 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Πηγή: onalert.gr