Μπορεί ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να μην ήρθε στην Αθήνα για την 200ή επέτειο από την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821 κατά του Τουρκικού ζυγού και στη θέση του να έρχεται ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ωστόσο απέστειλε επιστολή στην Ελληνίδα ομόλογό του, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με συγχαρητήριο μήνυμα για την εθνική επέτειο.

Όπως γνωστοποίησε το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου το παρακάτω συγχαρητήριο μήνυμα:

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Δεχθείτε τα πιο ένθερμα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας – της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, εμείς αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία.

Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία, και σε όλους τους συμπολίτες σας – την ευημερία και την ευμάρεια.

Μετά τιμής,

Βλ. Πούτιν»

Πηγή: onalert.gr