Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και αναμένεται να είναι λαμπρή με «πρωταγωνιστές» τα νέα ΤΟΜΑ τύπου Marder, τα προηγμένα μαχητικά Rafale και άλλα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, που αντιπροσωπεύουν την αποτρεπτική τους ισχύ.

Την παρέλαση άνοιξαν τα πολιτικά τμήματα από ιστορικούς συλλόγους και σωματεία καθώς και εθελοντικές ομάδες, ενώ ακολουθεί μηχανοκίνητη φάλαγγα με διμοιρία οχημάτων και μοτοσικλετών των Ενόπλων Δυνάμεων. Η πεζοπόρος φάλαγγα περιλαμβάνει το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού και τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Ικάρων, Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής) και των Σωμάτων Ασφαλείας.

στρατιωτική παρέλαση

Δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να λείπουν τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές- αλλά και το προσωπικό της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. Δείτε ζωντανά την στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου:

Πηγή: onalert.gr