Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, συνολικά 26 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 17 αεροσκάφη.

Ειδικότερα, έξι ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 και ένας σχηματισμός τερσσάρων μαχητικών πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 9 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχε και ένα ελικόπτερο.

Από τα μαχητικά αεροσκάφη τα οχτώ ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν οχτώ εμπλοκές. Από τις σημερινές παραβιάσεις, η μία ήταν υπερπτήση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τουρκικά F-16 πάνω από τη Ζουράφα, τη νησίδα που βρίσκεται ανοιχτά του Έβρου και ανατολικά της Σαμοθράκης, στις 10.31 π.μ στα 25.000 πόδια.

Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή: thracenews.gr