Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν έριξαν «ηχηρό χαστούκι» σε Τουρκία και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον της γειτονικής μας χώρας. Ο πρώτος μάλιστα είπε ότι η Τουρκία «δεν αξίζει τα F-16, ενώ ο Μπλίνκεν χαρακτήρισε τη χώρα «προκλητικό σύμμαχο».

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ μιλώντας στη Γερουσία των ΗΠΑ ενώπιον του Άντονι Μπλίνκεν για την Τουρκία άρχισε να απαριθμεί κάποια από τα… ανομήματα των γειτόνων μας υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και φυσικά μέσα σε αυτά συμπεριέλαβε και τις απειλές κατά της Ελλάδας.   Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ απευθύνθηκε στη συνέχεια στον Άντονι Μπλίνκεν και ρώτησε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πώς θα χαρακτήριζε μία τέτοια χώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ απάντησε χωρίς περιστροφές για την Τουρκία: «Ένας προκλητικός σύμμαχος», ρίχνοντας χαστούκι στη χώρα και φυσικά και τον ηγέτη της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ συνέχισε ακάθεκτος ανταπαντώντας ότι οι Τούρκοι δεν πρέπει να πάρουν από τις ΗΠΑ τα F-16:

«Αυτή η χώρα είναι η Τουρκία. Μια χώρα που κάνει όλα αυτά τα πράγματα δεν αξίζει να λάβει τα F-16». Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ δεν έμεινε μόνο εκεί και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω ποια μηνύματα στέλνουμε στον κόσμο, ότι δηλαδή μπορούν να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα αλλά να λάβουν στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ».

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr