«Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα έχει υπεροχή στους αιθέρες» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα της Τουρκίας Cumhuriyet, σύμφωνα τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο οποίος τόνισε ότι η εξοπλιστική αναβάθμιση της Ελλάδας προκαλεί εκνευρισμό στην Τουρκία μετά και την πρόσφατη απόφαση του Κογκρέσου που θέτει όρους στην Άγκυρα αν θέλει να αποκτήσει τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35.

Η εφημερίδα Cumhuriyet επισημαίνει ότι «η Τουρκία πρέπει να κινηθεί γρήγορα» καθώς «οι Έλληνες προχωρούν γρήγορα με τα μαχητικά». Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα σχολιάζει ότι η Τουρκία αγόρασε τους ρωσικούς S-400, αλλά δεν κατάφερε να τους χρησιμοποιήσει, ενώ δεν καταφέρνει – όπως φαίνεται μέχρι στιγμής – να πάρει και τα F-35. «Έτσι όπως πάει η κατάσταση, η Τουρκία σε λίγα χρόνια παίρνει το ρίσκο να χάσει την αεροπορική υπεροχή απέναντι στην Ελλάδα» αναφέρει η εφημερίδα.

Με το ίδιο θέμα ασχολείται η εφημερίδα Aksam, η οποία υποστηρίζει ότι «ελληνικά και εβραϊκά λόμπι εργάζονται εναντίον της Τουρκίας». Παράλληλα σημειώνει πως αυτοί οι δυο παράγοντες «βάζουν εμπόδια και όρους για τα F-16», αναφερόμενη στους όρους που τίθενται στο ψήφισμα του Κογκρέσου σχετικά με τις τουρκικές υπερπτήσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Αναφορά στο θέμα των ελληνικών εξοπλισμών γίνεται και στην εφημερίδα Milliyet.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Φωτογραφία Intime News

Πηγή: thracenews.gr