Στριμωγμένη στη γωνία από τις εξελίξεις στη Συρία η Τουρκία, επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση κατηγορώντας τους πάντες και υποσχόμενη «εκκαθαρίσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την ασφάλειά της» και κατηγόρησε Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και Ρωσία ότι «φέρουν ευθύνη για τις επιθέσεις της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους ότι θα εξασφαλίσουν την αποχώρηση της YPG από την περιοχή των συνόρων με τη Συρία και πως οι αμερικανικές καταδίκες επιθέσεων εναντίον της Τουρκίας είναι ανειλικρινείς, καθώς η Ουάσινγκτον εξοπλίζει τη YPG.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα πως μια φονική επίθεση, για την οποία η Άγκυρα κατηγόρησε την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή YPG και κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι αστυνομικοί, ήταν «η τελευταία σταγόνα» και πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εξαλείψει απειλές που προέρχονται από τη βόρεια Συρία.

Πηγή: milliyet

Πηγή: onalert.gr