Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ μίλησε σήμερα σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του AKP στην Άγκυρα, όπου και αναφέρθηκε στις πρόσφατες διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίασε τις εξελίξεις μετά τον 61ο γύρο διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε χθες στη Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι η Άγκυρα «περιμένει από την Αθήνα να είναι προσεκτική στη γλώσσα που χρησιμοποιεί κατά της Τουρκίας».

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που μετέδωσαν τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος AKP, ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι: «Η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να έχει θετική στάση στις πρόσφατες διερευνητικές συνομιλίες που είχαν ως στόχο την επίλυση πολλών διμερών ζητημάτων».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί στις συνομιλίες με το να έχει κάποιος αντίθεση στάση έναντι της Τουρκίας μαζί με άλλες χώρες» ενώ έπειτα τόνισε ότι «οι Τούρκοι διπλωμάτες εργάζονται για να υποστηρίξουν την ειρήνη και να αποτρέψουν τις συγκρούσεις και η πλευρά μας στοχεύει να γυρίσει νέα σελίδα στις σχέσεις με την Αθήνα».

Ωστόσο ο Ομέρ Τσελίκ, εκτός από την αναφορά σε «πολλά διμερή ζητήματα» που αντικατοπτρίζει εξάλλου και τις προθέσεις της Άγκυρας, όπως αυτές έγιναν αντιληπτές στις διερευνητικές συνομιλίες, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ακόμα ότι «Περιμένουμε από την Ελλάδα να είναι προσεκτική στη γλώσσα που χρησιμοποιεί κατά της Τουρκίας» ενόψει του επόμενου γύρου συνομιλιών που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από: Anadolu / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: thracenews.gr