«Θερμό» ήταν το σκηνικό στους αιθέρες του Αιγαίου σήμερα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προχώρησε σε μπαράζ προκλητικών παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου, με υπερπτήσεις και δύο εικονικές αερομαχίες.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έδειξαν από νωρίς τις «προθέσεις» του καθώς πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες την Παναγιά και το Αγαθονήσι, ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στη συνέχεια προχώρησαν σε αρκετές παραβιάσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πηγές πληροφόρησης του OnAlert, έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 και δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-4 Phantom πραγματοποίησαν 37 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου.

Τα ελληνικά μαχητικά , όπως ήταν επόμενο, προχώρησαν στην αναχαίτιση τους, ωστόσο κατά την διάρκεια αυτής, σημειώθηκαν δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αγαθονήσι, την Παναγιά και τις Οινούσσες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, λίγο πριν τις 13:30 μ.μ ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι στα 22.700 πόδια και στη συνέχεια ένα άλλο ζεύγος πέταξε πάνω από Παναγιά και Οινούσσες στα 24.000 πόδια.

Πηγή: thracenews.gr