«Δυστυχώς έχουμε χάσει 100 από τους στρατιώτες μας, ενώ ακόμη 2 αγνοούνται από τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου», αποκάλυψε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. 

Μέχρι τώρα η Τουρκία δεν είχε αποκαλύψει τις απώλειες που υπέστη ο τουρκικός στρατός μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τις νοτιοδυτικές επαρχίες της χώρας.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως 100 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, 66 είναι τραυματίες και ακόμη 2 αγνοούνται. 

«Είχαμε περισσότερους τραυματίες αλλά έλαβαν την κατάλληλη περίθαλψη και βγήκαν από το νοσοκομείο», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη καταστροφή. Φυσικά, όταν έγινε ο σεισμός, τα στρατεύματά μας, το προσωπικό μας και οι οικογένειές τους ήταν επίσης εκτεθειμένα στον σεισμό. Οι στρατιώτες μας επέστρεψαν στα καθήκοντά τους αφού άφησαν τις οικογένειές τους σε ασφαλές μέρος», πρόσθεσε ο Ακάρ.

«Τα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή με τους στρατιώτες τους, πολιτικό προσωπικό, εργάτες και τεχνικό προσωπικό και έσπευσαν στο πλευρό αυτών που χρειάζονταν βοήθεια», είχε δηλώσει ο Χουλουσί Ακάρ, απαντώντας στις κατηγορίες και τις κριτικές για την αργή αντίδραση του στρατού στην καταστροφή.

Όπως έγραψε και το OnAlert.gr, μόλις την τρίτη ημέρα, δόθηκε η άδεια στον στρατό για να αναλάβει δράση, περιμένοντας εντολή από την ηγεσία».

Από τους σεισμούς, ξέσπασε φωτιά στο λιμάνι του Ισκεντερούν όπου βρίσκεται και μία σημαντική βάση και ένα κέντρο εκπαίδευσης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ εκεί έσπευσε και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό τι ζημιές έχει υποστεί η στρατιωτική βάση.

Πηγή: onalert.gr