Το σκηνικό έντασης με την χώρα μας και το ΝΑΤΟ συνεχίζει η Τουρκία, με τον Χουλουσί Ακάρ να επαναλαμβάνει το “επεισόδιο” με τους ελληνικούς S-300, τονίζοντας ότι οι Σύμμαχοι “πρέπει να δουν τι κάνει η Ελλάδα”, την οποία χαρακτήρισε “κακομαθημένη”. “Θα της απαντάμε πάντα και παντού”.

Μιλώντας σε τελετή της Πολεμικής Αεροπορίας, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επισήμανε ότι “έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο”.

Μάλιστα, κάνοντας προκλητικές αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή, πατώντας προφανώς στα βήματα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: “Τους έχουμε πει επανειλημμένα να μην μπουν σε περιπέτειες, να μην ξαναμπούν σε μπελάδες, να μην υποστούν ξανά μεγάλο πλήγμα και να πάρουν μαθήματα από την Ιστορία… Κρατήστε το χέρι ειρήνης που έχουμε απλώσει (!), ας συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας”.

Στη συνέχεια, ο Ακάρ… υπενθύμισε ότι ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τουρκικά F-16 σε αποστολή του ΝΑΤΟ.

«Από τις 2 Ιουλίου, η δραστηριότητα αναφέρθηκε στο ΝΑΤΟ, όλοι άκουσαν και έμαθαν γι’ αυτήν. Κι όμως, αναχαιτίστηκαν τα F-16 μας, που ήταν σε αποστολή του ΝΑΤΟ. “Δεν ξέραμε ότι αυτά ήταν τουρκικά αεροπλάνα”, είπε η Ελλάδα σε μια “ψευδή δήλωση”…», είπε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο “επεισόδιο” που η Άγκυρα υποστηρίζει ότι σημειώθηκε στις 23 Αυγούστου, με ελληνικούς S-300 να “λοκάρουν” τουρκικά F-16.

«Πρόκειται για εξαιρετικά εχθρικές, λάθος κινήσεις. Αποκλείεται να υποχωρήσουμε στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με οποιονδήποτε τρόπο. Προστατέψαμε με ευαισθησία τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Παρακολουθούμε στενά τις ενέργειες και τη ρητορική της Ελλάδας, η οποία αδιαφορεί για το Διεθνές Δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη φιλία. Το ΝΑΤΟ και οι τρίτες χώρες πρέπει να δουν τι κάνει η Ελλάδα. Προειδοποιήσαμε όλους τους συμμάχους μας για την Ελλάδα. Περιμένουμε να είναι αντικειμενικοί».

Και κατέληξε: “Λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να βλέπει την Τουρκία ως απειλή. Η Τουρκία δεν είναι απειλή. Είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός, αποτελεσματικός και αξιόπιστος σύμμαχος”.

Πηγή: Newsit.gr / Καρολίνα Μισέλ

Πηγή: thracenews.gr