Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε, σήμερα Δευτέρα, νέες απειλές κατά της Ελλάδας, σε συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου Ερντογάν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ, κατά την διάρκεια συνεδρίασης με τους αρχηγούς των Επιτελείων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Τουρκίας αν θέλει να έχει καλό μέλλον.

«Δεν είναι ποτέ δυνατό να επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός. Η προσδοκία μας είναι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως την αδιάλλακτη και προκλητική στάση τους για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου και να διδαχθούν από την ιστορία. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα», απείλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αυξήσει την ένταση με παράλογες, εκτός λογικής και παράνομες απαιτήσεις και αξιώσεις, με συνεχείς προβοκατόρικες ενέργειες και επιθετική ρητορική», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Με πληροφορίες από: Anadolu / Newsit

Πηγή: thracenews.gr