Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σημειώθηκε ένα «επεισόδιο» κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του NATO, με πρωταγωνιστές τον Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και Έλληνες βουλευτές. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ βγήκε εκτός ελέγχου όταν άρχισε να δέχεται ερωτήσεις μετά την ομιλία του και από Έλληνες βουλευτές.

Ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ακόμα ότι η Ελλάδα στηρίζει την τρομοκρατία, έθεσε θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και χωρικών υδάτων ενώπιον των Ελλήνων βουλευτών, Σπήλιου Λιβανού, Θεοδώρας Τζάκρη, Ανδρέα Λοβέρδου και Μανούσου Βολουδάκη. Εκείνοι του απάντησαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα ότι η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία και ότι δεν μπορεί να μιλά για κυριαρχία την στιγμή που η Τουρκία έχει εισβάλει στην Κύπρο και αμφισβητεί την κυριαρχία πολλών νησιών.

Ο Ακάρ μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι: «Ελληνικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στις 27 Απριλίου, υπάρχουν εικόνες από ραντάρ τις οποίες μοιραστήκαμε με τις χώρες συμμάχους. Απαντήσαμε στις 28 Απριλίου. Εμμένουμε συνέχεια ότι είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσα από το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και διαλόγου. Οι τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο των ΜΟΔ έγιναν, δηλώσαμε ότι περιμένουμε την ελληνική πλευρά στην Άγκυρα για την 4η συνάντηση στην Άγκυρα αλλά δεν πήραμε ποτέ απάντηση για δυο χρόνια».

Για το Κυπριακό είπε: «Αν λέτε ότι το βόρειο κομμάτι της Κύπρου είναι υπό κατάληψη, θέλετε να πολεμήσετε. Η Τουρκία δεν έχει καταλάβει τη βόρεια Κύπρο, μάχες και πραξικοπήματα έγιναν εκεί μέχρι το ’74. Οι ζωές και των Ελλήνων βρίσκονταν σε κίνδυνο, μέχρι τώρα και το βόρειο και το νότιο κομμάτι ζούσαν ειρηνικά και με ηρεμία. Είναι σημαντικό να το δούμε αυτό. Το 2014 οι Τούρκοι δέχτηκαν τη λύση του Ανάν αλλά δεν τη δέχτηκε η ελληνική πλευρά».

Με πληροφορίες και από: Newsit

Πηγή: thracenews.gr