Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έθεσε για άλλη μια φορά ζήτημα αποστρατικοποίησης νησιών και το εναέριου χώρου της Ελλάδας ενώ για άλλη μια φορά στοχοποίησε το Καστελλόριζο στο ζήτημα των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης.

Στην ομιλία του στην τελετή στο ναυπηγείο Τούζλα σχετικά με την παράδοση σύγχρονων συστημάτων για πλοία του τουρκικού Ναυτικού ο Ακάρ δήλωσε -όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του «Ελεύθερου Τύπου», Μανώλης Κωστίδης- πως «πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως δεν θα επιτρέψουμε καμία ενέργεια ή προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων μας στην Γαλάζια μας Πατρίδα».

Δείτε ακόμη: Αρχιτέκτονας «Γαλάζιας Πατρίδας»: Βαρέθηκα τις δηλώσεις του Μακρόν – Αν η Ελλάδα τραβήξει σκανδάλη θα είναι το τέλος του ΝΑΤΟ

«Η πολιτική της Ελλάδας που βλέπει μόνο τα δικά της συμφέροντα δεν έχει σχέση με τη λογική, το διεθνές δίκαιο και την σχέση καλής γειτονίας. Η μονόπλευρη εφαρμογή της πολιτικής της όπως η στρατικοποίηση των νησιών, η εφαρμογή του εναέριου χώρου στα 10 μίλια, και απαίτηση θαλάσσιου χώρο δικαιοδοσίας 40.000 τ.χλμ για ένα τόσο μικρό νησί όπως το Καστελλόριζο», ανέφερε ο Ακάρ.

Ο ίδιος υποστήριξε πως «για εμάς η δήθεν συμφωνία της Αιγύπτου με την Ελλάδα είναι σαν να μην υπάρχει. Αυτή η συμφωνία είναι εναντίον των συμφερόντων των δυο λαών καθώς χάνουν και οι δυο λαοί».

«Kανένας δεν θα μπορέσει να φυλακίσει τη χώρα μας στις ακτές της. Στην ανατολική Μεσόγειο έχουμε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Πηγή: eleftherostypos

Πηγή: onalert.gr