«Δεν έχει καμία ισχύ η συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο κρατικό κανάλι TRT, ο οποίος επισκέφτηκε χθες αιφνιδίως τη Λιβύη.

«Αυτή η συμφωνία είναι εναντίον του λαού της Αιγύπτου και όπως έχουν αντιληφθεί κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι εναντίον του ελληνικού λαού. Εμείς καλούμε όλους τους πολίτες σε μία λογική συμπεριφορά. Κι όλοι πρέπει να ξέρουν πως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν θα φτάσουν πουθενά με την διαστρέβλωση των γεγονότων. Oι δραστηριότητές μας εκεί συνεχίζονται κανονικά», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Είμαστε εξαιρετικά σαφείς και διαφανείς. Επομένως, σεβόμαστε τα δικαιώματα και το δίκαιο των γειτόνων μας και δηλώνουμε πάντα ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας,  Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με την ανταπόκριση της Μαρίας Ζαχαράκη από την Κωνσταντινούπολη.

Τουρκία, Κατάρ και Λιβύη θα υπογράψουν στρατιωτική συμφωνία

Η Τουρκία, το Κατάρ και η Λιβύη συμφώνησαν να εγκαταστήσουν στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης και συμβουλών μετά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στην Τρίπολη.

Η Τουρκία και το Κατάρ θα στείλουν συμβούλους και στρατιωτικό προσωπικό στη Λιβύη για να ενισχύσουν την επιχειρησιακή ικανότητα των δυνάμεων της κυβέρνησης Σάραζ, που αναγνωρίζεται από τα ΗΕ.

Τουρκία και κυβέρνηση της Τρίπολης υπέγραψαν μια παρόμοια συμφωνία για την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία τον περασμένο Νοέμβριο, μια κίνηση που βοήθησε την κυβέρνηση της Τρίπολης να ανατρέψει το τοπίο στη Λιβύη μετά από την 15μηνη πολιορκία του στρατάρχη Χαφτάρ.

Πηγή: sigmalive

Πηγή: onalert.gr