Η Τουρκία συνεχίζει όχι απλά να συντηρεί, αλλά να ανεβάζει όσο περισσότερο γίνεται την ένταση με την Ελλάδα με σημερινό «μπροστάρη» τον Χουλουσί Ακάρ. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας εξαπέλυσε νέους μύδρους κατά της χώρας μας και μας… ξανασύστησε να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι «η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου», αλλά από την άλλη ξεκαθάρισε ότι «δεν πρέπει να πάρουν αέρα τα μυαλά της Ελλάδας και να μη βασίζεται σε τρίτες χώρες».

Ο Τούρκος υπουργός μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που ακολουθεί πολιτικές και κάνει ενέργειες που αυξάνουν την ένταση και τόνισε: «Καλούμε την Ελλάδα να εγκαταλείψει τις πολιτικές και τις ενέργειες που αυξάνουν την ένταση, αλλά η έκκλησή μας για διάλογο δεν είναι αδυναμία, θα προστατέψουμε το δίκιο μας». Επίσης ο Ακάρ ανέφερε, ότι η Τουρκία «δεν θα δεχθεί τετελεσμένα».

«Μάταιος ο κόπος με τα εξοπλιστικά»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στους ελληνικούς εξοπλισμούς, ενώ ζήτησε για άλλη μια φορά δίκαιη μοιρασιά στον πλούτο του Αιγαίου. «Είναι μάταιος ο κόπος της Ελλάδας με τα εξοπλιστικά προγράμματα», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ και επισήμανε για άλλη μια φορά ότι πρέπει ο πλούτος στο Αιγαίο «να μοιραστεί με δίκαιο τρόπο». Και όλα αυτά έγιναν και υπό το πρίσμα της χθεσινής (1.12.2022) απόφασης του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας, που ζήτησε από την Ελλάδα να αποστρατικοποιήσει άμεσα τα νησιά του Αιγαίου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Πηγή: thracenews.gr