Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, κατά την παρουσία του στην χειμερινή άσκηση του τουρκικού στρατού στο Καρς της Τουρκίας.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που συνεχίζει να επιδίδεται σε προκλητικές και κλιμακούμενες ενέργειες και ρητορική, παρά «τις προσπάθειες» της Τουρκίας για «διάλογο». «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ό,τι έγινε από την Ελλάδα όσο πιο ψύχραιμα γίνεται».

Αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην στρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ χαρακτήρισε «προκλητικές» τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στα νησιά αυτά, όπως η περιοδεία του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στο Αν.Αιγαίο, που είχε προκαλέσει σάλο στην τουρκική πλευρά.

«Είναι μάταιες οι προσπάθειες εξοπλισμού των νησιών. Και το NATO παραμένει αμέτοχο. Είναι ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας και της γειτονίας. Και περιμένουμε να το καταλάβουν αυτό».

Και ενώ κατά τα λεγόμενα του Ακάρ, η Τουρκία «καλεί την Ελλάδα σε ειρηνική επίλυση διαφορών», ταυτόχρονα δηλώνει έτοιμη να δράσει εναντίον αυτών που «παραβιάζουν τα δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν απειλούμε την Ελλάδα. Η Τουρκία δεν είναι απειλή για οποιονδήποτε. Είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Ποτέ δεν επιτρέψαμε κανένα τετελεσμένο στην Κύπρο, το Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο, και δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Δεν έχουμε επιτρέψει και δεν θα επιτρέψουμε να παραβιάζουν τα δικαιώματά μας με κάθε τρόπο. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να το φροντίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αισιόδοξος για τα F-16 στην Τουρκία

Όσον αφορά την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε αισιόδοξος ότι θα γίνει σύντομα, ενώ χαρακτήρισε «θετικό» το κλίμα των συνομιλιών.

«Οι πληροφορίες που έχουμε λάβει στις μέχρι τώρα επίσημες επαφές μας είναι θετικές. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό με θετικά και συγκεκριμένα βήματα. Συνεχίζουμε να μεταφέρουμε αυτά τα αιτήματα στους συνομιλητές μας με επίσημα μέσα».

«Βλέπουμε επίσης ότι υπάρχουν διάφορες πρωτοβουλίες εναντίον του. Ισχυρή Τουρκία σημαίνει ισχυρές Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, ισχυρό ΝΑΤΟ σημαίνει ισχυρή συμμαχία. Αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΑΜ αναφερόμενος στην πληθώρα των Αμερικανών γερουσιαστών που αντιτίθεται στην αποστολή των αεροσκαφών στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από: Anadolu

Πηγή: thracenews.gr