Την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ αποχωρούν από το Αφγανιστάν και προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημα του αεροδρομίου της Καμπούλ μέσω…Άγκυρας, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε δηλώσεις πριν από λίγη ώρα, όπου και αποκάλυψε την πρόθεση της χώρας του, ως προς την αποστολή νέων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.

Φαίνεται πως η Τουρκία αντιλαμβάνεται την ανάγκη των Αμερικανών να λύσουν το πρόβλημα στην διαχείριση και την λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου της Καμπούλ, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, εν μέσω προέλασης των Ταλιμπάν σε δεκάδες επαρχίες της χώρας, με τον Ακάρ να δηλώνει πως η χώρα του…δεν είναι σε θέση να βοηθήσει.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, λέγοντας πως μια τεχνική αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ θα πάει  αύριο στην Τουρκία για να συζητήσει τις δραστηριότητες για τη διατήρηση της λειτουργίας του Διεθνούς Αεροδρομίου της Καμπούλ στο Αφγανιστάν. Στη συνέχεια, ο Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε πως:

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε ήδη παρουσία εκεί [στο Αφγανιστάν]. Προς το παρόν, δεν είμαστε σε θέση και δεν είναι ανάγκη να στείλουμε στρατιώτες με κανέναν τρόπο. Ωστόσο, είμαστε σε επαφή με άλλες χώρες και αναζητούμε μαζί τους τρόπους [επίλυσης του ζητήματος]. Το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι σημαντικό για εμάς, για το Αφγανιστάν. Βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο αυτό εδώ και έξι χρόνια. Θα συνεχίσουμε το έργο και τις επαφές μας, για το εάν θα διατηρήσουμε την παρουσία μας εκεί ή όχι».

Με πληροφορίες από: Cumhurriyet / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: onalert.gr