Την ώρα που το νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ (στην οποία περιλαμβάνεται και η πρόβλεψη για πώληση stealth μαχητικών 5ης γενιάς F-35 στη χώρα μας) έπαιρνε τον δρόμο για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, λίγο πριν την έλευση στην Ελλάδα των πρώτων αεροσκαφών Rafale κι ενώ οι διαδικασίες για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με φρεγάτες βρίσκεται στην τελική ευθεία, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωνε πως ο εξοπλισμός της Ελλάδας είναι… μάταιος.

Παράλληλα ο Ακάρ επαναλάμβανε τις γνωστές τοποθετήσεις περί «Γαλάζιας Πατρίδας» κατηγορώντας μάλιστα την Ελλάδα για προβοκατόρικες ενέργειες.

«Δεν έχουμε βλέψεις, νομικά, για τη γη οποιουδήποτε. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι, και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, και τα συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου», ανέφερε, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Κάποιες φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις προβοκατόρικες ενέργειες των Ελλήνων ομολόγων μας. Για παράδειγμα; Υπάρχει η Συμφωνία των Αθηνών που συνάψαμε αμοιβαία το 1988. Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε ότι παρόλο που υπάρχει συμφωνία για μορατόριουμ και για μη διεξαγωγή δραστηριοτήτων όπως ασκήσεις μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου και στις εθνικές μας εορτές, αυτό δεν τηρείται», είπε.

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να εξοπλίζεται, χαρακτηρίζοντας αυτό ως το μάταιο, ενώ «τον έπιασε ο πόνος» και για το πού πηγαίνουν τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

Ο Ακάρ πρόσθεσε ακόμη πως «η μεγαλύτερη ζημιά στις μάταιες προσπάθειες του Έλληνα γείτονά μας θα είναι για τον ελληνικό λαό. Οι πόροι του ελληνικού λαού δεν πρέπει να χαθούν».

Συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε υπέρ του να μοιραστούμε τον πλούτο αυτής της περιοχής μεταξύ των χωρών μας, με δίκαιο τρόπο και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, και να οικοδομήσουμε μαζί ένα ειρηνικό μέλλον».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: thracenews.gr