«Εργολαβία» φαίνεται πως έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες ο Χουλουσί Ακάρ το να επιτίθεται φραστικά στην Ελλάδα, διαστρέφοντας το Διεθνές Δίκαιο.

Τελευταία του «εμμονή» τα ελληνικά νησιά που κατά τον Ακάρ είναι «παρανόμως στρατιωτικοποιημένα», αλλά και το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια.

Φυσικά η «γραμμή» Ακάρ βρίσκει «πολλαπλασιαστές» σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα η εφημερίδα Milliyet.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η Milliyet έχει στο πρωτοσέλιδό της δύο χάρτες που παρουσίασε χθες ο Ακάρ που αποτυπώνουν την τουρκική οπτική για το Αιγαίο πριν και μετά την ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, δηλαδή στα 6 και τα 12 μίλια.

Οι χάρτες αυτοί αποτελούν προϊόν και μέσο προπαγάνδας της Τουρκίας για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, φθάνοντας μέχρι του σημείου να αμφισβητήσουν την κυριαρχία κάποιων εξ αυτών των νησιών.

Για παράδειγμα οι Οινούσσες και το Αγαθονήσι είναι δύο από τα ελληνικά νησιά που καταλαμβάνουν περίοπτη θέση με μπλε χρώμα στον χάρτη που παρουσίασε ο Ακάρ, δίνοντας ίσως και μια «ερμηνεία» για τις συχνότατες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από αυτά τα νησιά.

Δείτε το πρωτοσέλιδο με τους χάρτες Ακάρ:

Ο Ακάρ βέβαια έφτασε στο σημείο – όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης – να χαρακτηρίζει «προβοκάτσια» τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε νησιά του Αιγαίου – ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μάλιστα μέτρησε αυτές τις επισκέψεις, 90 τον αριθμό – τα οποία νησιά «αν απλώσουμε το χέρι μας θα τα αγγίξουμε».

«Πραγματοποίησαν 90 επισκέψεις υψηλών αξιωματούχων. Μα υπάρχουν τόσα άλλα νησιά. Όχι! Πηγαίνουν σε νησιά που είναι σε απόσταση 3 με 5 χλμ και πραγματοποιούν επισκέψεις και κάνουν τελετές! Δηλαδή υπάρχει μια συνεχόμενη πρόκληση και προβοκάτσια», είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr

Πηγή: thracenews.gr