Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε πριν από λίγο πως η Τουρκία «περιμένει τους Έλληνες γείτονές της στην Άγκυρα, για να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης».

Όπως μεταδίδουν Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Ακάρ αναφερόταν στις συζητήσεις με την Ελλάδα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

«Διατηρώντας έναν διάλογο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, ελπίζουμε να βρούμε ειρηνικές λύσεις. Είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της διαδικασίας. Θέλουμε ο καθένας να γνωρίζει ότι είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην επίλυση αυτών των προβλημάτων» φέρεται να δηλώνει ο Ακάρ, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ακάρ έκανε τις δηλώσεις αυτές μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Γερμανία και την συνάντησή του με την ομόλογό του, Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

«Αυτό που έχει αποφασιστική σημασία είναι η επανάληψη του διαλόγου. Μια νέα επιδείνωση στη Μεσόγειο πρέπει να αποφευχθεί», είχε αναφέρει η υπουργός στο τέλος συνάντησής της στο Βερολίνο με τον Τούρκο ομόλογό της Χουλουσί Ακάρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη συνάντηση δεν ακολούθησαν -ως είθισται- κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών Άμυνας, με την δικαιολογία ότι ο Χουλουσί Ακάρ έπρεπε να επιστρέψει στην Τουρκία…

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Τουρκία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να πείσει ότι η ίδια επιθυμεί τον διάλογο και τις «ειρηνικές λύσεις» στην περιοχή, ρίχνοντας το όποιο φταίξιμο για ενδεχόμενο αδιέξοδο στην Ελλάδα.

Οι κινήσεις αυτές έχουν προφανή ορίζοντα την ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ σαφώς λαμβάνουν υπ’ όψη και τα όχι και τόσο θερμά μηνύματα από την Ουάσινγκτον.

Πηγή: thracenews.gr