Στο στόχαστρο του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μπήκε ξανά η Ελλάδα, καθώς σε νέες δηλώσεις του συνέχισε τη ρητορική μίσους κατά της χώρας μας, κατηγορώντας τη για απάνθρωπη μεταχείριση στο Αιγαίο «με επεκτατικές και επιθετικές πολιτικές».

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στην άσκηση Tiger Meet, τονίζοντας ότι οι ενέργειες της Ελλάδας ανάγκασαν την Τουρκία να αποσυρθεί, ενώ οι κακόβουλες προθέσεις της δεν επιτρέπει την επίλυση προβλημάτων μεταξύ της Άγκυρας, της Αθήνας και της Κύπρου, για το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, με ειρηνικούς τρόπους.

«Πυρά» κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό

«Είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου σε όλες τις δραστηριότητές μας. Θέλουμε τη λύση όλων των προβλημάτων μας με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους. Παρόλα αυτά, δυστυχώς, η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της», υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ.

Αναφερόμενος στους πρόσφυγες, κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα και έκανε λόγο για απάνθρωπη συμπεριφορά, δηλώντας ότι «δυστυχώς, ο κόσμος αγνοεί τις κάθε είδους αισχρότητες, τη σκληρότητα και την απάνθρωπη μεταχείριση που εφαρμόζει η Ελλάδα απέναντι σε αθώους ανθρώπους εδώ και χρόνια. Ωστόσο, η Ελλάδα πιάστηκε επ’ αυτοφώρω μετά το τελευταίο περιστατικό της FRONTEX και τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να βλέπει την πραγματικότητα, αν και σε περιορισμένο βαθμό. Αν και πιάστηκε επ’ αυτοφώρω, η Ελλάδα δημιουργεί τεχνητές ατζέντες για να αποσπάσει την προσοχή και να συσκοτίσει το περιστατικό της FRONTEX».

Αιχμές Ακάρ για την άσκηση «Tiger Meet»

Σε ό,τι αφορά την άσκηση Tiger Meet, σύμφωνα με τον Χουλουσί Ακάρ, η Ελλάδα την εκμεταλλεύτηκε για να προβάλλει αξιώσεις, κάτι που προκάλεσε την απόσυρση της Τουρκίας.

«Κατά τη διάρκεια της άσκησης Tiger Meet, δώσαμε εντολή στην πολεμική μας αεροπορία να αποσυρθεί από την άσκηση λόγω της κατάχρησης δικαιοδοσίας στο FIR, στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς και στις περιοχές διάσωσης, καθώς και λόγω της προσπάθειας να χρησιμοποιηθεί η άσκηση ενάντια στα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Η πολεμική μας αεροπορία αποσύρθηκε από την άσκηση», είπε ο Χουλουσί Ακάρ και συμπλήρωσε:

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης, των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. Είμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και ότι δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και οι νόμοι μας. Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε το πείσμα και την ικανότητα να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο μας».

Με πληροφορίες από: Newsit

Πηγή: thracenews.gr