Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χολουσί Ακάρ αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου Ερντογάν, την οποία χαρακτήρισε «θετική και αποτελεσματική», τονίζοντας όμως ότι ότι η Άγκυρα δεν υποχώρησε στα αιτήματά της και επιδιώκει μια «δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου».

Ο Ακάρ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Εκφράσαμε την επιθυμία μας να ζήσουμε ειρηνικά ως δύο χώρες. Επαναλάβαμε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες και ρητορική που αυξάνουν την ένταση. Αναμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από την Ελλάδα. Θέλουμε ειρήνη, ηρεμία και σταθερότητα. Αναμένουμε από την άλλη πλευρά να ακολουθήσει μια πιο εποικοδομητική πορεία το επόμενο διάστημα. Θέλαμε να μιλήσουν οι ειδικοί επειδή υπάρχουν θέματα βάθους».

Επίσης, πρόσθεσε πως: «Οι ειδικοί πήγαν στην Ελλάδα, στη συνέχεια η αποστολή ήλθε στην Τουρκία και μετά πήγε στην Ελλάδα. Μετέφερα στον Υπουργό ότι τους περιμένουμε τώρα στην Τουρκία. Ήρθε στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός. Φυσικά, είπαμε ότι εδώ δεν πρέπει να συζητείται μόνο η άμυνα και η ασφάλεια. Για τις δύο χώρες μας υπάρχει το Αιγαίο και το ιστορικό υπόβαθρο. Αναμένουμε θετικές εξελίξεις με τη γειτονική Ελλάδα».

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Πηγή: SKAI

Πηγή: thracenews.gr