Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μίλησε σε δημοσιογράφους στην ενημέρωση Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Υπουργών Άμυνας κρατών μελών του NATO, όπου και αναφέρθηκε στο σύντομο τετ-α-τετ που είχε με τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Ακάρ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Θεωρούμε σημαντικό να κρατήσουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων με την Ελλάδα. Το να εστιάσουμε σε μια θετική ατζέντα, μαζί με τη μείωση των εντάσεων θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία».

Ο Ακάρ μίλησε και για το πρόβλημα εξαγωγών και μεταφοράς των σιτηρών από την Ουκρανία, λέγοντας ότι η χώρα του εργάζεται για να διασφαλίσει την γρήγορη επίλυση του ζητήματος, με τη διεξαγωγή της συνάντησης Ρωσίας, Ουκρανίας, ΟΗΕ και Τουρκίας, τονίζοντας ότι και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ένα σχέδιο ως προς αυτό.

Ακόμα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας σχολίασε την ενταξιακή πορεία των σκανδιναβικών χωρών στο NATO και είπε ότι: «Η πολιτική και οικονομική υποστήριξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας σε τρομοκρατικές οργανώσεις, με προμήθεια οπλικών συστημάτων, έχουν μετατρέψει αυτές τις χώρες σε εστία τρομοκρατίας και έπίσης αποτελούν απειλή για το ΝΑΤΟ».

Φωτογραφία Reuters

Πηγή: thracenews.gr