Κανένα ίχνος από το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος και του 32χρονου Ιρακινού πιλότου δεν έχει βρεθεί στην περιοχή του Ζαγορίου Ιωαννίνων παρά τις παρά τις συνεχείς προσπάθειες για τον εντοπισμό του.

Οι έρευνες παραμένουν άκαρπες από το μεσημέρι της Κυριακής όταν και χάθηκε το μικρό σκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από την Κοζάνη στα Ιωάννινα σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr.

Στην περιοχή του Ζαγορίου  σήμερα επιχείρησαν  μόνο επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ,της 5ης ΕΜΑΚ, του Ερυθρού Σταυρού ,της  Λέσχης 4×4 και της της ιδιωτικής σχολής πιλότων στην οποία ανήκε ο 32χρονος  καθώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που  επικρατούν  τα εναέρια μέσα δεν κατάφεραν  να συνδράμουν στις έρευνες.

Η ομάδα του Ερυθρού Σταυρού πέταξε για λίγη ώρα drone όμως λόγω της χαμηλής νέφωσης και της ομίχλης  δεν κατέστη εφικτός ο εντοπισμός ούτε του αεροσκάφους ούτε του πιλότου.

Σε δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας ,Δημήτρης Μαυρογιώργος ανέφερε ότι οι  ομάδες έρευνας  σήμερα “χτένισαν”   από τις 7 το πρωί από τη πλευρά του Μιτσικελίου και από την μπροστινή πλευρά του Ανατολικού Ζαγορίου αλλά και προς την περιοχή των Ιωαννίνων.

Οι έρευνες για το χαμένο διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος θα συνεχιστούν αύριο με το πρώτο φως της ημέρας.

Δείτε πλάνα:

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφίες EpirusTv

Πηγή: onalert.gr