Μπορεί οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας να είναι ιδιαίτερα τεταμένες το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο ένα ακόμα «πρόβλημα» φαίνεται πως έχει προκύψει, το οποίο κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει και αυτό αφορά τον αρχιμαφιόζο Αλαατίν Τσακιτζί, ίσως τον μεγαλύτερο Τούρκο εγκληματία των τελευταίων ετών, ο οποίος απείλησε την χώρα μας.

Ο «Τούρκος Αλ Καπόνε» όπως είναι επίσης γνωστός, έκανε μία ανάρτηση διαμαρτυρόμενος διότι όπως λέει η Ελλάδα αρνήθηκε να του δώσει βίζα, λόγω κάποιων δεσμεύσεων που έχει η ελληνική πλευρά με την Γαλλία και «ξέσπασε» λέγοντας πως: «Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα του σταυροφορικού πνεύματος της Ελλάδας που ακόμη κι αν πέρασαν αιώνες δεν έχει ξεπεράσει την ήττα από τους Οθωμανούς. Να μην ξεχνάνε  πως ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης είναι δυόμισι φορές η Ελλάδα. Αν ο λαός της Κωνσταντινούπολης πάρει φόρα σε Αθήνα, Κομοτηνή,  Καβάλα και Σπάρτη, θα συμβεί σεισμός 15 ρίχτερ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλαατίν Τσακιτζί αφέθηκε ελεύθερος το 2020 μετά την ψήφιση νόμου για την απελευθέρωση περίπου 90.000 κρατουμένων για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19 στις φυλακές της χώρας. Είχε καταδικαστεί για ίδρυση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική συνέργεια σε δεκάδες φόνους, υποκίνηση επιθέσεων και προσβολή, ενώ διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον ακροδεξιό Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καθώς ο ίδιος ήταν πρώην μέλος των Γκρίζων Λύκων.

Το «viral» απειλητικό βίντεο

Το ζήτημα απασχόλησε και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δημοσίευσαν μάλιστα και βίντεο ενόπλων φερόμενων μελών των Γκρίζων Λύκων, οι οποίοι ανήρτησαν προκλητικό και απειλητικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ένα μέλος, διαμαρτυρόμενο για την απόφαση της ελληνικής πρεσβείας να μην δώσει βίζα στον Αλαατίν Τσακιτζί, λέει χαρακτηριστικά:

«Η ελληνική πρεσβεία δεν μπορεί να εμποδίσει το δικαίωμα των ανθρώπων να ταξιδεύουν. Αν θέλουμε, τα νερά μπορούν να ζεσταθούν πολύ μέχρι το Καστελόριζο. Είμαστε υπό τη διοίκηση του Αλαατίν Τσακιντζί και κάνουμε ό,τι μας πει ο αρχηγός μας».

Με πληροφορίες από: Tourkika Nea / Greek City Times

Πηγή: thracenews.gr