Για τον ηγέτη της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι εχθροί δεν έχουν τέλος. Κάθε μέρα και μία νέα «απειλή» εξουδετερώνεται.

Η χθεσινή σύνοδος του Νότου, με την ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών πρακτικών, αποτελεί έναν από τους πολλούς «πονοκεφάλους» που έχει να διαχειριστεί το τελευταίο διάστημα ο σουλτάνος. Ο τουρκικός στρατός, ανέκαθεν, αποτελούσε το «γιατροσόφι» σε περιόδους κρίσεις. Έτσι και τώρα.

Το υπουργείο εσωτερικών της γείτονος ανακοίνωσε τη διεξαγωγή μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης στο εσωτερικό της χώρας για την «πάταξη της τρομοκρατίας». Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων,  «η επιχείρηση Yildirim-11 Herekol ξεκίνησε και  στοχεύει στην πλήρη εξάλειψη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK από τη χώρα και στην εξουδετέρωση όλων των τρομοκρατών που κρύβονται στην περιοχή Siirt».

Η επιχείρηση, μία από τις μεγαλύτερες στο εσωτερικό της χώρας, θα στελεχώνεται με περισσότερους από 1000 ένοπλους, συμπεριλαμβανομένων δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, αστυνομίας και στρατού.

Τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, πανηγυρικά, μεταδίδουν την είδηση:

Το ότι το κουρδικό πρόβλημα θα μπορούσε να επαναμφανιστεί εκρηκτικά εντός των συνόρων της Τουρκίας την ώρα που η κυβέρνηση Ερντογάν ξεδιπλώνει τις φιλοδοξίες της εκτός συνόρων είναι κάτι το οποίο τους τρομάζει…

Πηγή: onalert.gr