Την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας πως έγινε επιτυχημένη διαχείριση των ζητημάτων που συζητήθηκαν, τόσο από την πλευρά του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γουτέρες όσο και του άξονα Αθήνας – Λευκωσίας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε να αποφευχθούν οποιαδήποτε νέα τετελεσμένα, σημειώνοντας ότι «ενδεχόμενη προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων είτε επί του εδάφους είτε επί της θαλάσσης θα είναι αιτία μη συμμετοχής σε ανάλογες προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, όχι εξαιτίας του ίδιου, αλλά εξαιτίας της συμπεριφοράς της Τουρκίας».

Στη συνέχεια ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε ικανοποίηση γιατί ο ΓΓ του ΟΗΕ τήρησε, όπως είπε, μια άψογη στάση και ήταν σαφέστατος προς την τ/κ κοινότητα και στην Τουρκία ότι η επιζητούμενη από αυτές λύση δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωριστεί είτε από τα ΗΕ είτε από την ΕΕ.

«Θεωρώ ότι υπό τις περιστάσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις αξιώσεις της άλλης πλευράς ήταν μια επιτυχής διαχείριση από πλευράς ΓΓ, αλλά και επιτυχής διαχείριση από δικής μας πλευράς, έτσι ώστε να μην επιτευχθούν οι στόχοι που έθεσε η Τουρκία», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Διαβεβαίωσε πως η ε/κ πλευρά θα συνεχίσει να εργάζεται με την ίδια συνέπεια για να εξευρεθεί μια λύση που να επανενώνει την Κύπρο, στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου του λαού και δεν θα αγνοεί ότι η Κύπρος είναι και θα παραμείνει μέλος της ΕΕ.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ – Philenews / Φωτογραφίες Intime News

Πηγή: thracenews.gr