Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 47 ετών από την «μαύρη» σελίδα στην ιστορία της Κύπρου, την τουρκική εισβολή του 1974, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter έστειλε το δικό του μήνυμα, λέγοντας πως μετά από 47 χρόνια «συνεχίζουμε τον αγώνα, προσηλωμένοι στο Διεθνές Δίκαιο».

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Προέδρου Ερντογάν από το βήμα της «ψευδοβουλής» στα Κατεχόμενα, αναφορικά με τα νέα επενδυτικά έργα και την ανέγερση ενός «Προεδρικού Μεγάρου» για χάρη του ψευδοκράτους, η Λευκωσία αντέδρασε λέγοντας ότι θα δώσει τις δικές της «απαντήσεις» μετά την ολοκήρωση της προκλητικές επίσκεψης της τουρκικής αντιπροσωπείας.

Θα περιμένουμε την περάτωση της παράνομης επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας στα κατεχόμενα και εν συνεχεία θα τοποθετηθούμε και ως προς τις ενέργειες και ως προς τα διαβήματα που θα προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Πανόραμα Αγνοουμένων, στον Κόρνο, ο κ. Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, είπε ότι «ήταν αναμενόμενη η επανάληψη των απαράδεκτων τουρκικών θέσεων. Θα αναμένουμε την περάτωση της επίσκεψης και εν συνεχεία θα τοποθετηθούμε και ως προς τις ενέργειες και ως προς τα διαβήματα, τα οποία θα πρέπει να προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο ίδιος έγραψε σήμερα: «Η εισβολή από την Τουρκία στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση κατά των θεμελιωδών αξιών και της παγκόσμιας κοινότητας. Προσηλωμένοι στο Διεθνές Δίκαιο, συνεχίζουμε τον αγώνα».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Twitter

Πηγή: thracenews.gr