«Ο κύβος ερρίφθη», η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί -εκτός εξαιρετικού απροόπτου- στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Αυτό αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή και τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις πληροφορίες που έφεραν την παρέλαση να πραγματοποιείται στο Τατόι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην παρέλαση -που συμπίπτει με την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης κατά του Τουρκικού ζυγού- έχουν προσκληθεί οι ηγέτες των χωρών που τότε βοήθησαν την Ελλάδα (Γαλλία, Ρωσία και Αγγλία) δηλαδή ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος.

Προς το παρόν κανείς από τους τρεις λαμπρούς προσκεκλημένους δεν έχει ακυρώσει τη συμμετοχή του.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως άλλη μία παράμετρος που προστίθεται στην εξίσωση, είναι ότι την 25η Μαρτίου είναι προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εννοείται πως η παρέλαση θα διεξαχθεί με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων εξαιτίας του κορονοϊού. Από αυτό θα εξαρτηθεί και αν θα επιτραπεί η παρουσία πολιτών ή όχι, με βάση τα δεδομένα εκείνης της περιόδου.

Ούτως ή άλλως κατά την παρέλαση θα περάσουν τιμητικά πάνω από την Αθήνα και 4 Rafale της L’Armee de l’Air καθώς και αμερικανικά F-15, τα οποία εκείνες τις ημέρες θα βρίσκονται στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα μετέχοντας σε άσκηση με ελληνικά F-16.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, η στήλη «Βηματοδότης» της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Το Βήμα», ανέφερε πως στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση του ΓΕΕΘΑ να πραγματοποιηθεί στο Τατόι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, εφόσον δεν επέτρεπαν οι υγειονομικές συνθήκες να γίνει στο Σύνταγμα.

Πηγή: onalert.gr