Η άποψη που διατύπωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για τη Λιβύη δεν εκφράζει τις θέσεις της Συμμαχίας, οι οποίες λαμβάνονται με ομοφωνία.

Αυτό αναφέρει η Αθήνα μετά το θέμα που δημιουργήθηκε από την στήριξη που παρείχε μέσω συνέντευξής του σε Ιταλική εφημερίδα ο ΓΓ της Συμμαχίας στον σύμμαχο του Ερντογάν στην Λιβύη, Φαγέζ Αλ Σάρατζ και την καταδίκη του Στρατάρχη Χάφταρ.

Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για την αναφορά του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ στη Λιβύη:

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δεσμεύεται απόλυτα από τις κοινές θέσεις της Συμμαχίας, οι οποίες ως γνωστόν υιοθετούνται με ομοφωνία.

Το περιεχόμενο της πρόσφατης συνέντευξής του σε ιταλική εφημερίδα, όπως αυτό αποτυπώθηκε, προφανώς δεν εκφράζει τις θέσεις της Συμμαχίας.

Η Ελλάδα έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επισημάνσεις μέσω της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της στο ΝΑΤΟ και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα δεν απεδόθησαν ορθώς«.

Υπενθυμίζεται πως όπως σας ενημέρωσε χθες 14/5/2020 το OnAlert, το όλο θέμα δημιουργήθηκε από συνέντευξη του Γ. Στόλτενμπεργκ, που αμέσως έγινε «σημαία» από το ελεγχόμενο από τον Ερντογάν πρακτορείο EHA Νews, και σύμφωνα με το οποίο ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας, είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να εξισωθούν το αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ GNA και ο Χαφτάρ, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στηρίξει την επίσημη κυβέρνηση στη Λιβύη».

Από χθες επισημαίναμε πως «το ΝΑΤΟ πρέπει να τοποθετηθεί καθώς κανείς δεν μπορεί να παίζει με το όνομα της Συμμαχίας όταν οι ισορροπίες είναι τόσο εύθραυστες».

Φαίνεται πως με την απάντηση του εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ τα πράγματα μπαίνουν στη σωστή τους διάσταση.

Πηγή: onalert.gr