Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ορκίστηκε ότι η Αρμενία «θα πληρώσει το τίμημα», με φόντο τη στρατιωτική κλιμάκωση στο Αζερμπαϊτζάν.

Αντιπροσωπεία αξιωματούχων από το Αζερμπαϊτζάν επισκέφτηκε την στρατιωτική ηγεσία της τουρκικής κυβέρνησης στην Άγκυρα. Ο Ramiz Tahirov, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας και αρχηγός της Αεροπορίας, επικεφαλής της στρατιωτικής αντιπροσωπείας, συνάντησε τον Χουλουσί Ακάρ και άλλους αξιωματούχους το τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, σύμφωνα με το Anadolu, ο Χ. Ακάρ στη συνέντευξη τύπου δήλωσε στους δημοσιογράφους:

“Η Αρμενία θα θαφτεί κάτω από τις δικές της συνωμοσίες και μυστικά της σχέδια και σίγουρα θα πληρώσει για ότι έκανε..Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι δύο χώρες, ένα έθνος“.

«Στα όπλα» η τουρκική εξοπλιστική βιομηχανία

Ο επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής βιομηχανίας δήλωσε πως ο τομέας του είναι έτοιμος να βοηθήσει το Αζερμπαϊτζάν, στα σύνορα του οποίου με την Αρμενία σημειώθηκαν συγκρούσεις από τις οποίες σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι.

Η Τουρκία έχει ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με το Αζερμπαϊτζάν, ενώ έχουν και κοινά ενεργειακά προγράμματα.

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα διστάσει να «πάρει θέση εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης» στο Αζερμπαϊτζάν και ότι η Αρμενία «δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα» στη σύγκρουση.

Την ίδια ώρα ο Διευθυντής Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ έγραψε στο Twitter πως «η αμυντική βιομηχανία μας, με όλη την πείρα, την τεχνολογία και τις δυνατότητές της, από τα οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματά μας μέχρι τα πυρομαχικά και τους πυραύλους μας και τα συστήματά μας ηλεκτρονικού πολέμου, βρίσκεται πάντα στη διάθεση του Αζερμπαϊτζάν!»

Πηγή: Anadolu

Πηγή: onalert.gr