Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκαλεί το γεγονός ότι στο Πολεμικό Μουσείο εκτίθεται στολή Ταξιάρχου εα της Πολεμικής Αεροπορίας, που ήταν εκ των στενών συνεργατών του αρχιπραξικοπηματία Γεώργιου Παπαδόπουλου, αλλά και δημιουργός «της σκευωρίας της Υπόθεσης/Δίκης των Αεροπόρων».

Όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «Από την Μεγάλη Τετάρτη, παραμονές της 21ης Απριλίου, και για δύο μήνες, στο Πολεμικό Μουσείο, εκτίθεται θερινή στολή από το 1968 του Ταξιάρχου εα της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντώνιου Σκαρμαλιωράκη, ο οποίος, αν και είχε μεγάλη στρατιωτική ιστορία, διαδραμάτισε καίριο όσο και καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση της Δικτατορίας του 1967, όντας μέλος του Ι.Δ.Ε.Α. (Ιερός Δεσμός Ελλήνων Αξιωματικών) για την προετοιμασία και την επιβολή του καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967, στενός φίλος και εξ απορρήτων συνεργάτης του Γεωργίου Παπαδόπουλου, ενώ αποτέλεσε τον δημιουργό της σκευωρίας της Υπόθεσης/Δίκης των Αεροπόρων του 1952, που συντάραξε τα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας εκείνη την περίοδο και δυσφήμισε πληθώρα αεροπόρων».

«Σαν να μην έφτανε η αιματηρή περίοδος της δικτατορίας που βίωσε ο ελληνικός λαός στην σύγχρονη Ελλάδα, με τεράστιες και οδυνηρές συνέπειες για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη χώρα εν γένει, φτάσαμε στο σημείο να εκθέτουμε με τιμή προσωπικά αντικείμενα των πρωτεργατών της, ανάμεσα σε στολές που τίμησαν την Ελλάδα, σε έναν χώρο που εποπτεύεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας», προσθέτει ακόμη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση δεν έχει την αίσθηση του χώρου και του χρόνου ή κάνει μεγαλύτερα ανοίγματα στα δεξιά της;», διερωτάται το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: onalert.gr