Από την Πέμπτη 28 έως το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 αντιπροσωπεία σπουδαστών του NATO Defense College (NDC), επισκέφθηκε την Αθήνα, στο πλαίσιο διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος NATO Regional Cooperation Course 30 (NRCC30). Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από 36 σπουδαστές, 10 επιτελείς και τον επικεφαλής Διευθυντή του τμήματος εκπαίδευσης του Κολλεγίου Brigadier General József Ferenc Molnár.

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 οι σπουδαστές μετέβησαν στην Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή της, και παρακολούθησαν ενημερωτικές διαλέξεις επί θεμάτων αμυντικής, εξωτερικής και μεταναστευτικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 επισκέφτηκε το ΓΕΕΘΑ, όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Κλάδου Προσωπικού του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας ΠΝ και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Κατά την παραμονή της στην Αθήνα, η αποστολή του NRCC30 επισκέφθηκε επίσης τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Πηγή: onalert.gr