Η άποψη που υποστηρίζω εδώ και χρόνια, ότι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση των πάσης φύσεως τουρκικών προκλήσεων και απειλών είναι η δημιουργία ενός Ταμείου Άμυνας (TAM) και όλα τα άλλα… «έπονται», είναι γνωστή.

Διότι μόνο με την ύπαρξη ενός τέτοιου Ταμείου θα μπορέσουν ,να καταστούν -εδώ και τώρα-οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλιστικά «αστακός» ,ήτοι αξιόμαχες και ισχυρές ,πραγματικό φόβητρο για τον Ερντογάν, ο οποίος άλλη γλώσσα δεν καταλαβαίνει πλην της ισχύος του «αντιπάλου» και αυτό έχει πλέον πλήρως αποδειχθεί.

Έτσι μέσω αυτού του Ταμείου η Ελλάδα θα καταστεί πολύ γρήγορα ένα «Ισραήλ» στην περιοχή της, δηλαδή μία ισχυρή στρατιωτική δύναμη ,ώστε να είναι έτοιμη ,για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε «θερμό» επεισόδιο και μάλιστα μόνη της χωρίς την βοήθεια κανενός συμμάχου ,όπως αυτό είναι άλλωστε και το στρατιωτικό «δόγμα» του Ισραήλ και σε αυτό βασίζεται η μακροχρόνια επιβίωσή του. Ασφαλώς αυτό δεν σημαίνει ,ότι δεν πρέπει, να επιδιώκουμε, να έχουμε ισχυρές συμμαχίες ,αλλά δεν πρέπει ,να ξεχνούμε ,ότι δεν μπορούμε , να βασιστούμε μόνο σε αυτές τις συμμαχίες ,αφού είναι δύσκολο, να εκτιμήσουμε ,τι μπορούν ,να μας προσφέρουν σε μία δύσκολη κατάσταση της χώρας .

Για τη δημιουργία του Ταμείου πρότεινα πολλάκις πολλούς τρόπους (πηγές) για την εξεύρεση των απαραιτήτων χρημάτων μέχρι και του ποσού των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ και πλέον ,χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ ο οικονομικά αδύναμος έλληνας πολίτης . Επαυτού είμαι ικανοποιημένος,που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πέρσι είχε υποσχεθεί τη δημιουργία ενός τέτοιου Ταμείου Άμυνας ,χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την δημιουργία του. Το παράξενο όμως είναι , ότι οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης δεν πιέζουν για την άμεση υλοποίηση της υπόσχεσής του και επίσης ούτε τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης ,νομίζω, ότι προτείνουν ή υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός τέτοιου Ταμείου για δικούς τους λόγους που είναι αδικαιολόγητοι.

Επίσης παράξενο είναι ότι πολλοί αρθρογράφοι , στρατιωτικοί αναλυτές κλπ,κλπ.και πάσης φύσεως εμπλεκόμενοι με τα ΜΜΕ δεν έχουν την δημιουργία Ταμείου σαν πρώτη προτεραιότητα στις προτάσεις τους και μάλιστα οι περισσότεροι αρκούνται, στο να προτείνουν γενικώς και αορίστως την αύξηση της μαχητικής ικανότητας της χώρας μας . Η άμεση όμως δημιουργία του Ταμείου πρέπει συνεχώς ,να προτείνεται ,ώστε το δυνατόν γρηγορότερα να πραγματοποιηθεί , διότι μόνο μέσω ενός τέτοιου Ταμείου θα καταστούν -εδώ και τώρα-οι Ένοπλες Δυνάμεις αρκούντως ισχυρές ,ώστε να προχωρήσουμε χωρίς κανένα φόβο στον καθορισμό των χωρικών υδάτων μας στα 12 μίλια ή στον καθορισμό οποιασδήποτε ΑΟΖ που εθνικά μας συμφέρει και είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο .

Και για να μη μείνουμε σε θεωρητικό επίπεδο ξεκινώντας -αύριο-με ένα κεφάλαιο στο Ταμείο των 10 δισ. ευρώ που εύκολα μπορεί ,να εξευρεθεί από πολλές πηγές ,μπορούμε με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και με την συνδρομή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ή και με άλλων βιομηχανιών συμμάχων κρατών να συντηρήσουμε και να αξιοποιήσουμε το πάσης φύσεως υπάρχον στρατιωτικό υλικό, ώστε να καταστεί άμεσα αξιόπιστο και παράλληλα να παραγγείλουμε όσα απαιτούν-βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα – οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων για να γίνουν πλήρως αξιόμαχες ,δηλαδή φρεγάτες , Α/Α και Α/Τ όπλα,ελικόπτερα ,άρματα ,αεροπλάνα κλπ,κλπ.

Μάλιστα καλόν θα ήταν , να εκδηλώσουμε την πρόθεσή μας για την αγορά των έξι (6) «αόρατων» (stealth) αμερικάνικων αεροσκαφών F-35 που έχουν κατασκευαστεί για την Τουρκία και είναι τώρα σε κάποιο υπόστεγο. Δηλαδή μία κίνηση με «ψυχολογικό» περιεχόμενο ,αλλά απαραίτητη για να διαπιστώσουμε πλέον των άλλων -στην πράξη και όχι με λόγια – τον βαθμό της πραγματικής φιλίας της συμμάχου Αμερικής προς την πατρίδα μας και ειδικότερα του Τράμπ που υποστηρίζει εμφανώς τις ενίοτε απαράδεκτες ενέργειες του φίλου του Ερντογάν.

Πάντως προς αποφυγή πάσης ανησυχίας από τον ελληνικό λαό , βλέποντας πως οι Τούρκοι -χωρίς κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα- αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα τους «αντάρτες» Κούρδους και πως μάχονται στη Συρία και στη Λιβύη ,στρατιωτικά είναι εμφανές, ότι παρά την ποσοτική μας διαφορά σε προσωπικό και πολεμικά μέσα ,σε μία στρατιωτική «εμπλοκή» θα υποστούν από τους Έλληνες μία πραγματικά στρατιωτική πανωλεθρία ,που θα τη θυμούνται για πολλά χρόνια . Προσωπικά εκτιμώ ,ότι ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί και πιστεύει ακράδαντα ,ότι η σημερινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αυτό που διακηρύττει ,θα το πραγματοποιήσει , όταν χρειασθεί. Διότι προφανώς έχει πλήρη εμπιστοσύνη και είναι βέβαιη ,ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα εκτελέσουν -με το επιθυμητό στρατιωτικό αποτέλεσμα- την οποιαδήποτε αποστολή αναλάβουν , άξια τέκνα ,άξιων -ηρώων πολεμιστών-προγόνων .

  • Ο Νικόλαος Ναούλ είναι Aντιστράτηγος εα (ΤΘ-ΣΣΕ 1960)

Πηγή: onalert.gr