Διπλωματικές πηγές αναφέρουν αναφορικά με πρόσφατες κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα ότι «τις απορρίπτουμε εν τω συνόλω τους καθώς είναι αβάσιμες και αναληθείς Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  κ. Οικονόμου μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ τόνισε πως είναι τελείως ανυπόστατες οι κατηγορίες και πως η χώρα δεν έχει καμία σχέση η χώρα με όλα αυτά. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο καθώς το τελευταίο διάστημα έχει συναντήσει την καταδίκη από όλο τον δυτικό κόσμο, παρά τα προσωρινά φάλτσα κάποιων.

Η στάση της Τουρκίας αντανακλά την απογοήτευση και την ανησυχία τους Ερνογάν για την αναβάθμιση της Ελλάδας και την αναγνώριση του γεωστρατηγικού της ρόλου, τόνισε χαρακτηριστικά. Για τα νησιά ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυριαρχία δεν αμφισβητείται από κανέναν, και πως όποιος φέρνει τέτοιους ισχυρισμούς δεν έχει καμία τύχη να τους κάνει αποδεκτούς από τρίτους. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Intime News

Πηγή: thracenews.gr