Λίγο πριν την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην οποία απάντησε ουσιαστικά στα όσα ανέφερε προηγουμένως η Μαρία Ζαχάροβα.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου κληθείς να σχολιάσει την επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ελλάδας για την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών, είπε:

«Δεν έχω πολλά πράγματα να προσθέσω στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Η αντίθεσή μας στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι ζήτημα αρχών και αξιών και αυτό δεν υποτάσσεται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων. Οι σχέσεις οι διμερείς πρέπει πρώτιστα και πάνω απ’ όλα να βασίζονται σε αρχές και σε αξίες και η χώρα μας σε αυτό είναι απόλυτη».

Τι είχε δηλώσει νωρίτερα η Μαρία Ζαχάροβα:

«Στις 6 Απριλίου, 12 διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν «personae nоn gratae». Πρόκειται για μια πραγματικά πρωτοφανή κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει μόνο πόσο ζήλο παρακολουθούν οι ελληνικές αρχές την πορεία διάλυσης της διμερούς πολύπλευρης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας. Είναι λυπηρό που οι αιώνες ιστορικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της «διατλαντικής αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί που πήραν αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό μας από τη χώρα ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού. Αν και τώρα γίνονται όλα για να δυσφημιστεί η Ρωσία, να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στους διμερείς μας δεσμούς και να εξαντληθούν οι διπλωματικές μας αποστολές, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν μακροπρόθεσμα. Η Αθήνα είναι εξ’ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτήν την εχθρική κίνηση.  Θα απαντήσουμε κατάλληλα».

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή: onalert.gr