Στα κατεχόμενα της Κύπρου βρέθηκε χθες Πέμπτη (20.7.2023) o Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζήτηση για ακόμη μια φορά την αναγνώριση της ΤΔΒΚ και σημείωσε πως το 1974 η Τουρκία έφερε την ειρήνη στην Κύπρο. Υπενθυμίζεται πως χθες ήταν η θλιβερή επέτειος της εισβολής στην Κύπρο.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την «ΤΔΒΚ» το συντομότερο δυνατόν, καθώς – όπως είπε – υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο.

Ανέφερε: «Όλες μας οι προσπάθειες γίνονται για να συνεχιστεί η ειρήνη που υπάρχει στο νησί την οποία φέραμε εμείς το 1974. Εμείς επιθυμούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Όταν είναι ξεκάθαρη η πραγματικότητα που υπάρχει στο νησί, όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι δυνατή μια ομοσπονδιακή λύση.

Επαναλαμβάνω το ιστορικής σημασίας κάλεσμα το οποίο είχα κάνει σε όλο τον κόσμο και στο βήμα του ΟΗΕ. Μην γυρνάτε την πλάτη σας στην πραγματικότητα που υπάρχει στο νησί. Ελάτε κα το συντομότερο δυνατό και αναγνωρίστε την ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’».

Σημειώνεται πως τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν έμφασή στο γεγονός ότι ο Ερντογάν προσγειώθηκε στην «ΤΔΒΚ» με απευθείας πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την ίδια ώρα, σχολίασαν με δηκτικότητα την ανάρτηση Μητσοτάκη για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Η εφημερίδα Sabah ανέφερε πως «Ο Μητσοτάκης ξεπέρασε τα όρια» και η Υeni Safak έγραψε: «Σκάνδαλο από Μητσοτάκη – Χαρακτήρισε εισβολέα την Τουρκία».

Με πληροφορίες από: Newsit / SKAI | Φωτογραφία Reuters

Πηγή: thracenews.gr