Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέκρινε τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, για τα σχόλιά του σχετικά με την υποστήριξη της Τουρκίας στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, λέγοντας ότι η Γαλλία στοχεύει στην αποκατάσταση της παλιάς αποικιακής τάξης έναντι της Λιβύης.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό πρόγραμμα με τον Ράντο Μπασσαχίρ, ο Τσαβούσογλου είπε: «Η Γαλλία προσπαθεί να διαιρέσει τη Λιβύη. Στη Συρία, υποστηρίζει την τρομοκρατική ομάδα YPG / PKK. Θέλει να επιστρέψει στην παλιά, αποικιακή εποχή».

«Ο Μακρόν παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη. Οι Γάλλοι το 2011 βομβάρδισαν τη Λιβύη και σηκώθηκαν και έφυγαν. Τώρα υποστηρίζουν τον πραξικοπηματία Χαφτάρ. Ο Μακρόν αντί να μπλέκεται σε άλλες χώρες ας προσπαθήσει να κυβερνήσει σωστά τη Γαλλία».

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε κάνει λόγο στις δηλώσεις του για «επικίνδυνο παιχνίδι» της Τουρκίας στη Λιβύη, το οποίο αντίκειται σε όλα όσα έχουν διεθνώς συμφωνηθεί.

«Είχα ήδη την ευκαιρία να πω πολύ καθαρά στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι θεωρώ πως η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιγνίδι στη Λιβύη που αντιβαίνει σε όλες τις δεσμεύσεις της στη διάσκεψη του Βερολίνου», σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, αναφερόμενος στην διάσκεψη που έγινε νωρίτερα φέτος για την ειρηνευτική διαδικασία για τη Λιβύη.

«Δεν θα ανεχτούμε τον ρόλο που παίζει η Τουρκία στη Λιβύη», είπε επίσης καταδικάζοντας παράλληλα και τον ρόλο Ρώσων μισθοφόρων στην βορειοαφρικανική χώρα.

Πηγή: Daily Sabah

Πηγή: onalert.gr