Νέες απειλές εξαπολύει η Τουρκία κατά της Ελλάδας και κατά του δικαιώματος της χώρας μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδαταα, καθώς όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, ο ειδικός σύμβουλος του Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν, μιλώντας σε κανάλι αναφέρθηκε στην πιθανότητα επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια νότια και δυτικά της Κρήτης, λέγοντας πως η Τουρκία δε θα το αφήσει να συμβεί.

«Όχι στα 12, αλλά και στα 6 και στα 7 και στα 8 και στα 9 μίλια να γίνει επέκταση, δεν είναι δυνατόν να το δεχθούμε αυτό, αποκλείεται! Αυτό θα έχει βαριές συνέπειες και για την Ελλάδα. Περιμένουμε να μην προσφύγουν σε ένα τέτοιο μονοπάτι. Αν κάνουν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν πρόκειται να το αφήσουμε ποτέ αναπάντητο».

«Εάν η Ελλάδα τα επεκτείνει στην Κρήτη, αυτό θα σημαίνει πως εάν ένα πλοίο για παράδειγμα ξεκινήσει από τη θάλασσα του Μαρμαρά για τη Μεσόγειο θα περάσει μόνο μέσα από ελληνικά χωρικά ύδατα» λέει ο Καλίν.

Ο Καλίν επίσης επεσήμανε και τις δηλώσεις του Τσαβούσογλου, οι οποίες ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. «Το είπε και ο υπουργός Εξωτερικών μας. Κάθε ενέργεια πάνω από τα 6 μίλια θα αντιμετωπιστεί με τη σθεναρή αντίσταση της Τουρκίας. Θέλουμε και περιμένουμε να μην κάνουν κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά, απειλώντας την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr