Κι ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην επικράτειά της, ένα νέο περιστατικό καταγγέλλει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει απόπειρα εμπρησμού στο στρατόπεδο Κόρδα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος δημοσίευσε πλάνα από την επιχείρηση κατάσβεσης μιας εστίας ενώ ο ίδιος κατήγγειλε την απόπειρα εμπρησμού, στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας και επιφυλακής στους κατοίκους της περιοχής, λόγω της υψηλής πιθανότητας πυρκαγιάς και του βαθμού επικινδυνότητας που επικρατεί με τις ιδιαίτερα αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: «Σήμερα στις 14.00 επιχειρήθηκε εμπρησμός στο στρατόπεδο Κόδρα. Ευτυχώς το προλάβαμε στην αρχή, αφού από χθες έχουμε προνοήσει και υπάρχει συνεχής παρουσία της πολιτικής προστασίας του δήμου! Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον αφανή ήρωα που χύθηκε στη φωτιά την πρώτη στιγμή Giannhs Leptokaridhs! Χωρίς την άμεση επέμβασή σου θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα. Παρακαλώ όλοι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να είμαστε πολύ προσεκτικοί! Ευχαριστώ πολύ όλους τους παρόντες και την πυροσβεστική υπηρεσία για την άμεση επέμβαση! Καλή δύναμη σε όλους όσους βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα!

Πηγή: onalert.gr