Η αγκυροβόληση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Arleigh Burke στην Κύπρο βλάπτει τη ουδέτερη στάση των ΗΠΑ και αποτελεί εμπόδιο στη λύση του Κυπριακού, αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στο ρόλο του ψευδοκράτους, ενώ αφήνουν «αιχμές» κατά της Λευκωσίας.

Στην ανακοίνωση που έβγαλε η Τουρκία, αναφέρεται: «Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα με την ‘τδβκ’, τα αποσταθεροποιητικά βήματα που έγιναν από τις ΗΠΑ κατά της τ/κ πλευράς στην περιοχή βλάπτουν την ουδέτερη θέση που διατηρεί αυτή η χώρα στο νησί εδώ και πολλά χρόνια και αποτελούν εμπόδιο για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει, ακόμη, ότι καλούν «τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναθεωρήσουν αυτές τις πολιτικές. Επιθυμούμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Τουρκική Δημοκρατία, ως εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τ/Κ, κάτω από όλες τις συνθήκες και προϋποθέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την άφιξη του USS Arlεigh Burke, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο κοινοποίησε και μία φωτογραφία του αντιτορπιλικού μέσω Twitter όπου αναφέρει: «Καλωσήρθες στην Κύπρο Arleigh Burke. Η ισχυρή και θαλάσσια συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ ενισχύει την κοινή μας δέσμευση στη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή».

Πηγή: ΚΥΠΕ / Sigmalive

Πηγή: thracenews.gr