Η Athens Flying Week γιορτάζει 10 χρόνια και επιστρέφει φέτος με εντυπωσιακά εκθέματα και πλήθος επιδείξεων από αεροσκάφη που κόβουν την ανάσα. Το πιο μεγάλο αεροπορικό σόου στην Ελλάδα θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην Τανάγρα. 

Ανάμεσα στις συμμετοχές -τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό- ξεχωρίζουν τα F-15 της Σαουδικής Αραβίας με τον επετειακό διάκοσμο, το αεροσκάφος που αποτέλεσε την έμπνευση για τη νέα ταινία Top Gun, το F-18 Hornet Display, με τα χρώματα της ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας και το Rafale Solo Display της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης, το ακροβατικό σμήνος «Γεράκια της Ιορδανίας», που έχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείο καλύτερης αεροπορικής επίδειξης από ξένη ομάδα στο Royal International Air Tattoo της Αγγλίας, οι Πολωνοί Orlik με επτά αεροσκάφη στον αέρα να εκτελούν μανούβρες, οι Πολωνοί Orlik αλλά και οι Flying Bulls με το ακροβατικό ελικόπτερο Βο 105.

Ακόμη, συμμετέχουν ο Ιταλός πρωταθλητής -και αγαπημένος του ελληνικού κοινού- Luca Bertossio με το ακροβατικό Glider, αλλά και ο Luca Salvadori με το μονοκινητήριο «Silver Chicken».

Το μεγαλύτερο ελληνικό Air Show φιλοξενεί και το σύνολο των αεροπορικών μέσων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία δει από κοντά τα νέα ελληνικά Rafale, το F-16 «Ζευς» και το Τ-6 «Δαίδαλος» της Πολεμικής Αεροπορίας, τα εντυπωσιακά F-4 Phantom να πραγματοποιούν εικονική προσβολή του αεροδρομίου, μια πραγματική αερομαχία ανάμεσα σε F-16 και Mirage 2000-5, το ιπτάμενο ραντάρ ΕΜΒ-145, αλλά και το θρυλικό Spitfire.

Επιπλέον, το ελικόπτερο ΑΗ-64 Apache της Αεροπορίας Στρατού θα δείξει τις μοναδικές πτητικές του δυνατότητες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μία πραγματική αποστολή έρευνας και διάσωσης σε περιβάλλον μάχης με τη συμμετοχή των Ειδικών Δυνάμεων υπό την κάλυψη ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς. Από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού, λαμβάνουν μέρος τα ελικόπτερα ΑΒ-212 και S-70 Aegean Hawk.

Μαζί με τα ελληνικά και ξένα αεροσκάφη, στην Athens Flying Week θα απολαύσετε και το Airbus 320 NEO της Aegean σε μοναδικούς σχηματισμούς πάνω από το αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία

Πηγή: onalert.gr