Ένα μοναδικό υπερθέαμα στον αέρα θα παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας στις 2 & 3 Σεπτεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η 11η Athens Flying Week.

Για πρώτη φορά, οι Fursan Al Emarat, οι «Ιππότες» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα προσγειωθούν στην Τανάγρα για να προσφέρουν ένα απίστευτο αεροπορικό υπερθέαμα.

Σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Ευρώπη, το σμήνος που αποτελείται από επτά Aermacchi MB-339 NAT θα «ζωγραφίσει» στους ελληνικούς ουρανούς, προσφέροντας ένα εκπληκτικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους!

Εναέριες «χορογραφίες» που αψηφούν τη βαρύτητα, ακροβατικά που κόβουν την ανάσα και ελιγμοί που θα σας καθηλώσουν! Το άκρως εντυπωσιακό πρόγραμμα των Fursan Al Emarat τα έχει όλα!

Μετά από 11 χρόνια, οι Fursan Al Emarat επέστρεψαν φέτος στο Royal International Air Tattoo και τώρα ετοιμάζονται να «μαγέψουν» τους χιλιάδες φίλους της Athens Flying Week που θα βρεθούν στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Επίσης, θα συμμετάσχουν και το γαλλικό Rafale Solo Display, το Eurofighter Typhoon από τη Σαουδική Αραβία, το βέλγικο F-16 Dream Viper, το F-16 Dannebrog 800 από τη Δανία και φυσικά, η AFW αναμένει την τελική επιβεβαίωση για το «stealth» μαχητικό 5ης γενιάς, F-35!

Εκτός από τους Fursan Al Emarat, το «παρών» στην Athens Flying Week θα δώσουν οι Saudi Hawks από τη Σαουδική Αραβία, οι Ισπανοί Patrulla Aguila, οι Ελβετοί PC-7 Team και οι Ιταλοί WeFly – το μοναδικό ακροβατικό σμήνος ΑμεΑ στον κόσμο!

Φυσικά, από την Athens Flying Week 2023 δεν λείπουν και οι ελληνικές συμμετοχές! Η «εθνική ομάδα» αεροπορικών επιδείξεων – το F-16 Zeus και το T-6 Daedalus – τα ελληνικά Rafale, F-4 Phantom και Mirage 2000-5, καθώς και όλα τα πτητικά μέσα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων! Μη χάσετε και την άκρως εντυπωσιακή επίδειξη ικανοτήτων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: onalert.gr