Φαίνεται πως ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, έχει μπει για τα καλά «στη μύτη» της Τουρκίας. Ίσως δεν του «συγχωρούν» το πρόσφατο στραπάτσο στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Τότε που νόμιζαν ότι με τις χιλιάδες των μεταφερόμενων μεταναστών ακόμη και από τις φυλακές της Τουρκίας, θα κατάφερναν να εκβιάσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη. Σχέδια που έπεσαν στο κενό, εξαιτίας και του Αλκιβιάδη Στεφανή, που γνωρίζει την περιοχή σαν την παλάμη του.

Πάντως δεν εξηγείται διαφορετικά η άθλια επίθεση που εξαπολύει εναντίον του η φιλικά προσκείμενη στον Ερντογάν εφημερίδα Yeni Safak. Με εξόφθαλμα fake news για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας -όπως ότι δήθεν αναβλήθηκε σειρά κατάταξης επειδή δεν υπήρχαν… στολές και όπλα για τους νεοσύλλεκτους!!!- έως και με μειωτικούς χαρακτηρισμούς για την πρόσφατη συνέντευξη του Αλκιβιάδη Στεφανή στον Ant1, την οποία η εφημερίδα χαρακτηρίζει «κωμικοτραγική».

yeni safak

yeni safak

Αναφέρει συγκεκριμένα η Yeni Safak: «Μια κωμικοτραγική δήλωση ήρθε από την Ελλάδα, όπου η κατάταξη των νεοσυλλέκτων σταμάτησε επειδή δεν υπήρχαν αρκετές στολές. Ο Έλληνας υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής είπε ότι δεν εξετάζει τις προθέσεις της Τουρκία, αλλά τη δυνατότητα. «Έχουμε τη λύση για κάθε σενάριο των αντιπάλων μας. Η μαχητική δύναμη της Ελλάδας είναι εξαιρετική», είπε (σσ ο κ. Στεφανής)».

Αναφέρει ακόμη η Yeni Safak: «Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει κόκκινες γραμμές αναφορικά με την κυριαρχία της, ο κ. Στεφανής συνέχισε: «Εκτιμούμε και εξετάζουμε τα πάντα. Το υπουργείο ακούει και παρακολουθεί τι γίνεται καθημερινά. Κάποιοι λένε ότι το Καστελόριζο δεν είναι Αιγαίο. Εμείς εκεί καθημερινά εξετάζουμε τις δράσεις μας. Διασφαλίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το δείξαμε στον Έβρο και στη συνέχεια οι Ευρωπαίοι ήρθαν στο πλευρό μας. Οι πολιτικοί μπορεί να έχουν διαφορετικές γνώμες, αλλά εμείς κάνουμε τη δουλειά μας».

Πηγή: onalert.gr