Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν για ακόμα μια μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βόρεια Εύβοια καθώς η φωτιά εξακολουθεί να κατακαίει το νησί, ενώ επίγειες δυνάμεις, κάτοικοι αλλά και εναέρια μέσα κάνουν τα πάντα για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο., με χαρακτηριστικό το Beriev-200.

Οι εικόνες που κατέγραψαν οι Ρώσοι πιλότοι του αεροσκάφους Beriev-200, που πραγματοποιούν ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια, είναι πραγματικά συγκλονιστικές και αποτυπώνουν πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στο νησί. Όπως μπορείτε να  δείτε στο παρακάτω βίντεο, το Beriev-200 πετάει με μεγάλη ταχύτητα προς τα μέτωπα της φωτιάς, πάνω από τους καπνούς, ενώ διακρίνονται και οι φλόγες, που καίνε τη δασική έκταση.

Σημειώνεται ότι το βίντεο αναρτήθηκε στο Facebook από την ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα. «Ο εχθρός όπως τον βλέπουν οι Ρώσοι πιλότοι του Beriev-200. Ρίψεις νερού στο μέτωπο της Εύβοιας. Ο γίγαντας Beriev επιχειρεί ασταμάτητα. Όλοι ευχόμαστε ο πόλεμος με τη φωτιά να κερδηθεί το συντομότερο», γράφει η ρωσική πρεσβεία στην ανάρτησή της.

Προς τον Δήμο Ιστιαίας το πύρινο μέτωπο

Η φωτιά που καίει εδώ και μέρες την Εύβοια, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, απειλεί το χωριό Ελληνικά. Την ίδια ώρα το πύρινο μέτωπο εξαπλώνεται στον Δήμο Ιστιαίας, με τους κατοίκους να κάνουν ηρωικές προσπάθειες να σώσουν τα χωριά τους.

Οι φλόγες συνεχίζουν να κατευθύνονται προς τις Γούβες και μάλιστα με ακόμα πιο γρήγορο ρυθμό τώρα, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι δεν έχουν βοήθεια. Επίσης, έχει δοθεί εντολή για εκκένωση σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Πευκί και Βουλίκι, με μήνυμα από το 112.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφίες Intime News

Πηγή: onalert.gr