Μετά την απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να ακυρώσει τη συμμετοχή της σε φόρουμ πιο διοργανώνεται στην γειτονική χώρα, λόγω πρόκλησης με την…πρόσκληση του ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ ως «Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», σειρά είχε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να προχωρήσει σε παρόμοια ενέργεια.

Την ακύρωση της συμμετοχής του από το Antalya Diplomacy Forum, λόγω της συμμετοχής του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Τατάρ, ανακοίνωσε με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Όπως σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter:

«Η επιμονή, παρά την προειδοποίηση μου, των διοργανωτών του Antalya Diplomacy Forum να μετάσχει ο ηγέτης των Τουρκοκύπριων Τατάρ, με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού του ψευδοκράτους, δεν επιτρέπει τη συμμετοχή μου και ήδη ενημέρωσα ότι την ακυρώνω. Η Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσωπείται παντού μόνο από τον Πρόεδρό της, Νίκο Αναστασιάδη».

Υπενθυμίζεται χθες ότι η κ. Μπακογιάννη σε ανάρτησή της στο Twitter, έγραψε ότι: «Μετά την επιλογή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να προσκαλέσει στο Antalya Diplomacy Forum τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ με τον ανυπόστατο τίτλο: «Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ακύρωσα την συμμετοχή μου στο εν λόγω φόρουμ».

Πηγή: thracenews.gr