Η Αθήνα απαντά μέσω διπλωματικών πηγών στον απαράδεκτο χάρτη που παρουσίασε ο εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν, ο ακροδεξιός Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα» σημειώνουν οι διπλωματικές πηγές.

Αναφέρουν επίσης πως «δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Αιγαίο, Δωδεκάνησα και Κρήτη στην Τουρκία

Ξεπέρασαν κάθε όριο στην Τουρκία με τον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) και  κυβερνητικό εταίρο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί να συμμετέχει σε μια απίστευτη πρόκληση κατά της Ελλάδας.

Ο Μπαχτσελί βρέθηκε στην έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» και συναντήθηκε με διάφορα στελέχη της. Μάλιστα ο ίδιος είναι ο επικεφαλής της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ μετά τη συνάντηση που είχαν έκανε δώρο στον Μπαχτσελί ένα πίνακα που έχει χάρτη της Τουρκίας και στον οποίο υπάρχουν μέσα πολλά νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη. Τα παρουσιάζει δηλαδή ως τουρκικά και μάλιστα τα έχουν με κόκκινο χρώμα όπως είναι και τα υπόλοιπα εδάφη της Τουρκίας για να ξεχωρίζουν.

Πηγή: Newsit.gr / Φωτογραφία Twitter

Πηγή: thracenews.gr