Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, φαίνεται πως αισθάνθηκε ότι είχε μείνει λίγο πίσω στις βολές κατά της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να τον υπερκεράσουν άλλα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Τσαβούσογλου, ο Ακάρ, ο Σοϊλού ή και ο εκπρόσωπος του AKP, Ομέρ Τσελίκ.

Έτσι προχώρησε σε νέο ανθελληνικό παραλήρημα απειλώντας «θεούς και δαίμονες», απευθύνοντας διάγγελμα στην… υφήλιο και μιλώντας απαξιωτικά για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπαχτσελί απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του, ανέφερε πως η Τουρκία είναι περικυκλωμένη από Αμερικανικά όπλα και πως η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία για λογαριασμό των ΗΠΑ, ακολουθώντας έτσι πιστά το νέο «τροπάριο» του Ερντογάν κατά τους τελευταίους μήνες.

«Διακηρύσσω σε όλο τον κόσμο…» είπε με στεντόρεια φωνή ο Μπαχτσελί «…πως δεν θα τσαλαπατήσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Δεν εγκαταλείπουμε τα δικαιώματά μας στα νησιά και θα βγάλουμε τα μάτια όσων εποφθαλμιούν τα δικαιώματά μας»!

«Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες. Στην Ελλάδα μάλιστα παρέμεινε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών. Σύμφωνα με το 13ο άρθρο αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα» ισχυρίστηκε ακόμη ο Μπαχτσελί, όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Μπαχτσελί ισχυρίστηκε ακόμη πως η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, για να έλθει η κορύφωση:

«Ο Μητσοτάκης λέει πως είμαστε απομονωμένοι. Είναι τελειωμένος! Δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε ένα Έθνος, έχουμε μια Ιστορία».

Πηγή: onalert.gr