Οι δύο δράστες της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα την Κυριακή εισήλθαν στην Τουρκία μέσω Συρίας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Την Κυριακή, δύο δράστες ανατίναξαν βόμβα κοντά σε κυβερνητικά κτίρια στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι ίδιοι και να τραυματισθούν δύο αστυνομικοί. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που είναι εκτός νόμου στην Τουρκία. Μετά τις επιθέσεις η Τουρκία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ.

Ο Φιντάν τόνισε σήμερα ότι στο πλαίσιο της απάντησης της Τουρκίας στην επίθεση της Κυριακής, κάθε υποδομή και ενεργειακή εγκατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία, που ελέγχονται από το PKK και τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αποτελούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους.

«Συνιστούμε σε τρίτα μέρη να μείνουν μακριά από εγκαταστάσεις που ελέγχονται από το PKK και το YPG. Η απάντηση των ενόπλων δυνάμεών μας στην επίθεση θα είναι ιδιαίτερα ακριβής», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση την YPG, που κατ’ αυτήν είναι ο συριακός βραχίονας των κούρδων ανταρτών του PKK.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr